Duurzaamheid bij FlexFix

 

Dagelijks wordt er wereldwijd in distributiecentra kilometers rekfolie gebruikt om producten op rolcontainers te zekere. Binnen 24 uur worden al die containers gelost, het plastic wordt verwijderd en weggegooid. Single use! Dat moet anders kunnen.

Duurzaamheid is een speerpunt sinds het begin van FlexFix. FlexFix is ontstaan uit de ambitie om een alternatief voor deze kilometers rekwikkelfolie te ontwikkelen. Vanuit die visie is het doeksysteem uitgevonden als herbruikbaar alternatief. Dit systeem stelt retailers en logistieke dienstverleners in staat om de grote hoeveelheid plastic te vervangen voor een duurzaam, efficiënt en herbruikbaar systeem. Het systeem is een paar jaar geleden als eerst in gebruik genomen door Udea in Nederland (het bedrijf achter het merk Ekoplaza). FlexFix staat echter niet stil, we blijven door ontwikkelen op het systeem om nog meer en nog beter plastic te kunnen vervangen. 

Naast het doeksysteem als exponent van onze duurzaamheids ambitie focust FlexFix op het produceren van robuuste rolcontainers die lange levensduur hebben en op het doen van onderhoud zowel de bodems als de hekken voor duurzaam hergebruik. FlexFix heeft het dak van haar productie- en opslag locaties met zonnepanelen uitgerust.

FlexFix richt zich in haar duurzaamheids agenda op de volgende Sustainability Development Goals.