Over FlexFix

FlexFix te Schagen levert betaalbare rolcontainers voor iedereen. Dit komt voort uit de visie om producten te maken met hoge kwaliteit met een lage kostprijs.

  • De hoge kwaliteit wordt bereikt door eigen innovatie en het vertalen van de ervaring die wij opdoen uit het doen van onderhoud van meer dan 60.000 rolcontainers per jaar.
  • De lage kostprijs wordt bereikt door moderne productietechnieken, specialisatie en focus, met de mantra ‘design for production’ continue toe te passen.

FlexFix heeft de ambitie om duurzame impact te creëren door te focussen op het produceren van robuuste rolcontainers, onderhoud te doen op componenten voor duurzaam hergebruik en een alternatief te bieden voor plastic stretch folie. Dit laatste is het unieke FlexFix doeksysteem, deze stelt retailers en logistieke dienstverleners in staat om de grote hoeveelheid plastic die dagelijks gebruikt wordt om tijdelijk goederen te zekeren te vervangen voor een duurzaam, efficiënt en herbruikbaar systeem dat afval verminderd en tevens tijd bespaard.

De fabriekshal van FlexFix is 1.400m² en volledig uitgerust met zonnepanelen. De productie van de zonnepanelen voorziet voor 200% in de stroomvoorziening. Daarnaast is de hal volledig nieuw geïsoleerd volgens de huidige nieuwbouw normen en voorzien van ledverlichting. Voor de opslag van rolcontainers en onderdelen, voor productie van rolcontainers, beschikken we over een groot buitenterrein en binnen opslag. De binnen opslag is 3,000m² en biedt plaats voor de opslag van circa 40.000 rolcontainers. Het buitenterrein is 3.000m² en biedt plaats aan opslag van verzinkt materiaal als hekken. Daarnaast beschikken we nog over een externe opslag locatie van 3.000m² op 10 km van onze fabriek.
Op deze externe locatie kunnen wij ook nog eens 40.000 rolcontainers opslaan.